zondag 20 januari 2013

Beautytip: kokosvet!



Vandaag heb ik een natuurlijke beautytip: kokosvet.


Kokosvet is een natuurlijk vet dat bij de toko of andere buitenlandse winkels te verkrijgen is. Het is hard als je het koopt, maar als je het opwarmt of gewoon op een warme zomerdag wordt het een olie.


Je kunt het voor van alles gebruiken, ik heb 3 tips voor jullie.


1. Als oogmake-up remover. Het haalt alles weg, waterproof, eyeliner, mascara. Je gebruikt het door een beetje te pakken, tussen je vingers te wrijven en dan over je ogen te halen. Geen wattenschijfje, niks, gewoon met je handen. Even wrijven, en dan eraf halen met een facewash of een reinigingsdoekje. Werkt geweldig!


2. Als intensief haarmasker. Kokosvet (of kokosolie, het is hetzelfde) is zo ongeveer de enige olie die echt goed door je haar opgenomen wordt. Je haar wordt er ontzettend glanzend door, heel zacht, het reapareert je haar en het is ontzettend makkelijk. Voor je je haar gaat wassen, doe je het erin. Je pakt ongeveer een volle theelepel, warmt het op in je handen en je verdeelt het goed. Je kan het een halfuurtje van tevoren erin doen, maar als je bijvoorbeeld in de ochtend douchet, kan je het ook de hele nacht erin laten. Bij het eruit wassen heb je misschien iets meer shampoo nodig, maar verder gaat het gewoon hetzelfde.


3. Als bodybutter. Gewoon erop doen, zodra het op je huid komt smelt het. Goed uitsmeren en laten intrekken. Dit werkt heel goed als je een erg droge huid hebt, en het is puur natuur.


Belangrijk: het moet 100% pure kokosolie zijn. Kijk bij de ingrediƫnten, het is heel belangrijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten