dinsdag 19 februari 2013

Lekkere maskers: yoghurt, cacao en honing

Ik houd van maskers. Uit de winkel, maar ook DIY maskers.
Vandaag heb ik 3 lekkere maskers voor jullie:

1. Een yoghurtmasker: Deze is heel simpel, je neemt gewoon een beetje yoghurt en verdeelt het over je gezicht. Yoghurt werkt verstevigend en ontsmettend, en ook hydrateert het je huid. Yoghurt is heel goed tegen puistjes. Na een tijdje zal je merken dat het masker begint te trekken en hard wordt, maar niet onaangenaam. Nu kun je het masker eraf spoelen en genieten van je zachte huid!

2. Het honingmasker: Ook deze is erg simpel. je neemt een klein beetje (!) honing en verdeelt het over je gezicht. Je moet hierbij zeker niet teveel nemen, omdat de honing kan gaan smelten door de warmte van je huid. Honing werkt ontsmettend en hydraterend, en is daarom erg goed tegen een onzuivere huid. Na ongeveer een halfuurtje kan je dit masker er met water weer afspoelen, en ook hierdoor wordt je huid erg zacht.

3. En dan nog een combinatie: hiervoor neem je een theelepel yoghurt, een theelepel honing en... een theelepel cacao! Dit masker is goed voor alle huidtypen, van droog en gevoelig naar vet en onzuiver. Je mengt de ingrediƫnten goed door elkaar en smeert het op je gezicht. Na ongeveer een halfuurtje is ook dit masker klaar, en dan kun je het er weer afspoelen. Je huid wordt hier superzacht door en voelt gelijk soepeler aan.

Nog een laatste tip: voor maskers kan je heel goed een schone foundationkwast gebruiken om ze aan te brengen, zo breng je het heel gelijkmatig aan.

Probeer de maskers uit en vertel me wat jullie ervan vonden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten