dinsdag 19 februari 2013

Tip: Zeezout

Laatst plaatste ik een artikel online waarin ik liet zien wat je allemaal met kokosvet kan doen
( http://peachyblushblog.blogspot.nl/2013/01/beautytip-kokosvet.html ) .
Vandaag heb ik nog zo'n artikel voor jullie, maar dan met zeezout.

Zeezout is een natuurlijk middel wat de huid reinigt en puistjes laat uitdrogen Als je last hebt van een vette huid en puistjes, blijf lezen!
Zeezout kun je op vele manieren gebruiken, ik zal er 3 uitleggen.

1. In een stoombad: Breng ongeveer 500-750 milliliter water aan de kook en giet het in een warmtebestendige (!) schaal. Doe er nu een beetje zeezout bij (een ruime theelepel). Ga er met je schone, make-uploze gezicht boven hangen en sluit je 'tentje' af met een handdoek. De stoom zorgt ervoor dat al je poriën open gaan staan, terwijl het zout je huid reinigt en puistjes uitdroogt. Blijf ongeveer 10 minuten hangen, of tot het water geen stoom meer afgeeft, en droog je gezicht af. Je huid is superzacht!

2. Als treatment: Neem een zo klein mogelijk schaaltje en doe daar een klein beetje zeezout in. Ik kan niet precies uitleggen hoeveel, maar als je een redelijk aantal puistjes hebt, is een hoopje meteen centimeter doorsnede voldoende. Doe er nu een heel (!) klein beetje water bij en meng dit erdoor. Het moet een soort van zoutpasta worden. Breng dit nu aan op al je puistjes, zorg dat de pasta ze zo goed mogelijk bedekt. Laat het nu 15 tot 20 minuten zitten, het wordt nu hard en een beetje witter. Spoel het zout er goed af, en herhaal dit dagelijks, voor ongeveer een week, dan moet alles wel minder zijn geworden, en houd dan weer even 'pauze'.

3. Als tonic: Neem weer een heel klein schaaltje en doe er ongeveer een grote theelepel warm water in. Het hoeft niet warm te zijn, maar dan lost het zout beter op. Doe er dus nu 'een mespuntje' zout bij, en meng het erdoor met je vinger, tot het zout opgelost is. Neem nu een wattenschijfje en zuig wat van de vloeistof op. Haal dit over je gezicht, net als met een tonic. nu kun je 2 dingen doen:
    1. Wacht tot het gaat trekken en misschien een beetje pijn doen, en wacht 10 minuten. Spoel nu de 'tonic' eraf en droog je gezicht af, en ga verder met je normale avondroutine.
    2. Laat het de hele nacht zitten. Het kan wat trekkerig aanvoelen, maar het is het waard: je huid ziet er een stuk beter uit de volgende ochtend!

Al deze methoden werken een beetje uitdrogend, dus zorg ervoor dat je je gezicht goed verzorgt.
Ik hoop dat jullie er wat aan hebben gehad!

LET OP: Het is heel erg belangrijk dat je zeezout gebruikt, en niet gewoon keukenzout. Keukenzout is erg slecht voor je huid, dus let er goed op!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten